نحوه تهیه چای کرک خانگی

نحوه تهیه چای کرک خانگی

چای کرک نوعی چای است با عطر و بوی منحصر به فرد که اصل آن از هندوستان است اما در عربستان نیز طرافداران زیادی دارد و در اکثر کافه های عربی و چایخانه ها به عنوان یکی از نوشیدنی های سنتی عربی دیده می شود. چای کرک به معنای چای مخلوط با ادویه ها است. در برخی کشورهای عربی از آن با نام مصالحه یاد می شود.

در مناطق مختلف این چای با رسپی های مختلف وجود دارد. اما طرز تهیه چای کرک عربی را می توان به شیوه ذیل نام برد:

درون چای معمولی کمی شیر، شیره افرا، زنجبیل، جوزهندی ترکیب می کنند و سپس سرو می کنند.

تهیه آن اغلب از طریق جوشاندن چای سیاه با مخلوطی از ادویه های خوش بو و معطر مانند زعفران، ادویه ها و گیاهان هندی است که آن را بر روی شعله آرام می گذارند تا چای کم کم عطر و بوی مواد افزودنی را بگیرد. سپس به آن شیر اضافه می کنند و برای مدت طولانی تری بر روی شعله آرام می گذارند و گاهی به آن دارچین و زنجبیل هم اضافه می کنند.

این چای از هند به جنوب ایران آمده و شباهت زیادی به چای ماسالا و یا شیر زردچوبه دارد.

این نوشیدنی محبوب بدلیل طبع گرم و خاصیت آنتی اکسیدان مواد آن برای فصول سرد برای مقابله با سرماخوردگی و آلوذگی هوا مفید می باشد.

طرز تهیه چای کرک ایرانی به ترتیب ذیل می باشد:

دوتا سه لیوان آب، یک لیوان شیر (که در دستور اصلی از شیر چای یا حلیب مبخربه به اسم ابوقوس استفاده می شود که به دلیل قیمت بالا و عدم دسترسی همگان شیر جایگزین می گردد)، شکر و فلفل سیاه به دلخواه، میخک 3 عدد، هل 4 عدد، چای دو قاشق غذا خوری، بادیان ستاره ای، چوب دارچین 1 عدد، زعفران سابیده شده 1 قاشق چایخوری، زنجبیل تازه یک تکه

پس از جوش آمدن آب چای، شکر، فلفل، هل، میخک، بادیان ستاره ای، دارچین و زعفران را اضافه کرده تا با حرارت کم 15 دقیقه بجوشد سپس شیر به مدت پنج دقیقه به مواد قبل اضافه می شود.
مواد فوق به صورت ذائقه ای قابل اضافه یا کم شدن می باشد.

چای کرک آماده با ترکیب مواد با میزان های متعارف و طعمی دلپذیر هم اکنون در سایت کافی کافه قابل سفارش می باشد تا از روزهای سرد پاییز و زمستان خود بیشتر لذت ببرید.

کاسکارا و روشهای دم آوری

کاسکارا و روشهای دم آوری

کاسکارا همان گیلاس قهوه است که در طی مراحل فرآوری قهوه از میوه آن بدست می آید. کاسکارا نوشیدنی با رایحه ای مطبوع است با طعم میوه  و کافئین بالا 

کاسکارا چای نیست چون از برگهای چای درست نمی شود و جوشانده نیز نمی باشد چون جوشانده ها نوشیدنی های گرمی هستند که از دم کردن گیاهان یا ادویه ها بدست می آیند.

دو روش فرآوری کاسکارا عبارت است از:

فرآوری مرطوب:

وقتی میوه قهوه برداشت می شود دانه های قهوه ای  که نارس هستند جداسازی می شود و پس از عبور از دستگاه دپالپر پوسته از دانه جدا می شود و مجددا دانه های سالم و معیوب جدا می شوند سپس دانه ها شسته و ضدعفونی می شوند و وارد مرحله خشک کردن می شوند.​

فرآوری خشک: که به روش طبیعی معروف است.

در این روش مانند روش قبل دانه ها از دستگاه عبور نمی کنند و وارد مرحله رطوبت گیری می شوند.

در واقع در روش اول ابتده دانه ها خشک و سپس عمل جداسازی دانه و پوسته انجام می شود ولی در روش دوم پس از جداسازی دانه ها از پوسته، پوسته ها خشک می شوند و تفاوت دو روش در رنگ و طعم نوشیدنی می باشد.

دستورالعمل دقیقی برای تهیه  نوشیدنی کاسکارا وجود ندارد اما در اکثر دستورالعملها  گرم کاسکارا برای 240 میلی لیتر آب استفاده می شود و توصیه می شود که کاسکارا جوشانده نشود بلکه درآب زیر نقطه جوش برای 3 تا 4 دقیقه دم شود.

طرز تهیه وافل خوشمزه

طرز تهیه وافل خوشمزه

وافل جزو صبحانه های خوشمزه ی انگلیسی می باشد. این صبحانه خوش طعم علاوه بر طعم خوب، ظاهر بسیار زیبا و دلپذیری نیز دارد، پس اگر طرفدار تنوع در صبحانه هستید باید وافل را امتحان کنید​.

ترکیب وافل با خامه و توت فرنگی، شیره طلایی، نوتلا، بستنی و ... بسیار لذیذ می باشد. مایه وافل شبیه پنکیک است اما برای درست کردن آن نیاز به قالب های وافل ساز که برای استفاده روی گاز هستند یا وافل سازهای برقی می باشد البته بعضی از ساندویچ سازها هم صفحه مخصوص تهیه وافل دارند.

صفحه دستگاه وافل ساز را با کره ذوب شده و یا کمی روغن سرخ کردنی چرب کرده و دستگاه را روشن میکنیم.

پودر وافل موجود در سایت را به همراه شیر و تخم مرغ مخلوط کرده و با استفاده از ملاقه روی صفحه دستگاه بریزید و برای 90 ثانیه درب دستگاه را ببندید تا پخته شود.

زمانی که وافل، طلایی رنگ شد آماده خوردن با ترکیبات مورد علاقه شماست که پیشنهاد مخصوص سرآشپز مربا آلبالو هم هست.

طرز تهیه قهوه استارباکس

طرز تهیه قهوه استارباکس

طرز تهیه انواع قهوه استارباکس چگونه است؟

لاته و طرز تهیه آن:

قبل از اینکه در مورد طرز تهیه قهوه استارباکس لاته توضیح دهیم باید بدانید که لاته یک علارت ایتالیایی بوده و به معنای قهوه و شیر می باشد. در واقع قهوه لاته یا همان کافه لاته از اسپرسو و شیر داغ تشکیل شده است که امکان سرو کردن این قهوه خوشمزه و لذیذ به صورت فانتزی با ایجاد طرح های هنری خاص بر روی آن وجود دارد. باریستاها لاته را به صورت حرفه ای تزئین و آماده می کنند.

آنها با استفاده از دستگاه اسپرسو یک الی دو شات اسپرسو تهیه کرده و کف فنجان سرو می ریزند. سپس به وسیله نازل بخار دستگاه فوم شیر را می گیرند. به این صورت که شیر سرد را داخل ظرف مناسب ریخته و نازل بخار را درون شیر قرار می دهند. باریستا بعد از اینکه شیر نازل بخار را تا انتها باز کرد صبر می کند تا شیر به طور کامل داغ و فوم شیر از آن جدا شود. در آخر شیر و فوم شیر را به اسپرسو اضافه خواهد کرد.

قهوه موکا استارباکس:

موکا قهوه ای پرطرفدار و یک دسر با شکلات می باشد که به طور عمومی که در کافی شاپ ها برای درست کردن آن یک جرعه اسپرسو و پودر کاکائو مخلوط شده با شیر ترکیب می شود. به این صورت که پس از جوشاندن شیر، تزئین نوشیدنی با استفاده از هنر لاته انجام می گیرد. بیچرین که یکی از انواع آن بوده به عنوان نوشیدنی ویژه شهر تورین در کشور ایتالیا به شمار می آید.و از ترکیب قهوه، خامه شکلاتی با طعم فندق و خامه غلیظ تهیه می شود.

قهوه استارباکس ماکیاتو:

اگرچه استارباکس ماکیاتو را در سراسر دنیا به شهرت رساند، اما باید گفته شود که ماکیاتوی استارباکس شبیه ماکیاتوی اصلی زیاد نیست. ماکیاتوی سنتی جرعه ای اسپرسو است که در قسمت بالایی آن قسمت کوچکی از شیر کف دار وجود دارد. این نوشیدنی کوچک به دلیل اینکه از طعم غلیظ اسپرسو برخوردار بوده و شیر افزوده شده شدت طعم آن را کاهش می دهد.بسیار قوی و سنگین می باشد. نکته جالب این است که منظور از ماکیاتو طرح هایی هستند.که روی کف شیر داده می شوند.

طرز تهیه قهوه اسپرسو استارباکس:

اسپرسو شیوه ای از دم کردن قهوه می باشد.و یکی از انواع قهوه بوده که برای آماده شدن به دستگاه مخصوص اسپرسو نیاز دارد. دانه های قهوه اسپرسو پس از آسیاب شدن از فشار بالا و آب گرم یک دوز سریع دریافت خواهند کرد. هنگامی که فشار و آب با یکدیگر ترکیب می شوند.مقدار کمی قهوه فشرده با طعم فوق العاده خارج می شود. در حال حاضر اسپرسو در میان افراد علاقمند به نوشیدن قهوه طرفداران بسیار زیادی دارد.

برای هر جرعه اسپرسو به طور تقریبی ۷ تا ۹ گرم قهوه آسیاب شده لازم است که ۵۶ گرم قهوه اسپرسو آماده می کند. در حالی که برای دو جرعه باید دو برابر قهوه آسیاب شده صرف کرد.تا دو برابر قهوه اسپرسو تولید کند.  

{{text}}