نحوه تهیه چای کرک خانگی

چای کرک نوعی چای است با عطر و بوی منحصر به فرد که اصل آن از هندوستان است اما در عربستان نیز طرافداران زیادی دارد و در اکثر کافه های عربی و چایخانه ها به عنوان یکی از نوشیدنی های سنتی عربی دیده می شود. چای کرک به معنای چای مخلوط با ادویه ها است. در برخی کشورهای عربی از آن با نام مصالحه یاد می شود.

در مناطق مختلف این چای با رسپی های مختلف وجود دارد. اما طرز تهیه چای کرک عربی را می توان به شیوه ذیل نام برد:

درون چای معمولی کمی شیر، شیره افرا، زنجبیل، جوزهندی ترکیب می کنند و سپس سرو می کنند.

تهیه آن اغلب از طریق جوشاندن چای سیاه با مخلوطی از ادویه های خوش بو و معطر مانند زعفران، ادویه ها و گیاهان هندی است که آن را بر روی شعله آرام می گذارند تا چای کم کم عطر و بوی مواد افزودنی را بگیرد. سپس به آن شیر اضافه می کنند و برای مدت طولانی تری بر روی شعله آرام می گذارند و گاهی به آن دارچین و زنجبیل هم اضافه می کنند.

این چای از هند به جنوب ایران آمده و شباهت زیادی به چای ماسالا و یا شیر زردچوبه دارد.

این نوشیدنی محبوب بدلیل طبع گرم و خاصیت آنتی اکسیدان مواد آن برای فصول سرد برای مقابله با سرماخوردگی و آلوذگی هوا مفید می باشد.

طرز تهیه چای کرک ایرانی به ترتیب ذیل می باشد:

دوتا سه لیوان آب، یک لیوان شیر (که در دستور اصلی از شیر چای یا حلیب مبخربه به اسم ابوقوس استفاده می شود که به دلیل قیمت بالا و عدم دسترسی همگان شیر جایگزین می گردد)، شکر و فلفل سیاه به دلخواه، میخک 3 عدد، هل 4 عدد، چای دو قاشق غذا خوری، بادیان ستاره ای، چوب دارچین 1 عدد، زعفران سابیده شده 1 قاشق چایخوری، زنجبیل تازه یک تکه

پس از جوش آمدن آب چای، شکر، فلفل، هل، میخک، بادیان ستاره ای، دارچین و زعفران را اضافه کرده تا با حرارت کم 15 دقیقه بجوشد سپس شیر به مدت پنج دقیقه به مواد قبل اضافه می شود.
مواد فوق به صورت ذائقه ای قابل اضافه یا کم شدن می باشد.

چای کرک آماده با ترکیب مواد با میزان های متعارف و طعمی دلپذیر هم اکنون در سایت کافی کافه قابل سفارش می باشد تا از روزهای سرد پاییز و زمستان خود بیشتر لذت ببرید.

{{text}}